Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Älmhult, Gemobladet.se:

Mot nya höjder

2018-10-22 / Mustafa Ali

Årskurs 5 från Gemöskolan var i Markaryd torsdagen den 11/10 och där fick vi besöka MMA och nobelutstälningen. Nobelutställningen är ett ställe där man får lära sig om folk som fått nobelpris under alla åren. MMA, Markaryds Metallarmatur, informerade om deras produktion och gav oss en rundvandring.

Markaryds Metallarmatur är en stor fabrik i Markaryd som kallas för MMA. Där skapar de termostater, systemkomponenter och balance. De skapar grejer för kyla och värme och det stället fick vi besöka.

Vi fick också besöka nobelutställningen. Där fick vi lära oss mer om folk som fått nobelpris under alla år. Vi fick också göra några experiment där som t.ex. kromatografi. Då fick vi rita två prickar på ett papper, sen doppa det i vatten och se vilken färg som glider isär mest. Vi separerade helt enkelt färgerna.

5B åt sin lunch på en fritidsgård medan 5A åt på ett speciellt rum på nobelutställningen.


Denna dag tyckte alla från årkurs 5 var rolig, för att vi fick lära oss lite mer om vad som finns i Markaryd, om MMA och nobelprisuttagare som har levt under alla år. Sen fick vi också vara lite utanför Älmhult och det tyckte vi var roligt.

Läs artikeln på Gemobladet.se    |    Till skoltidningen Gemobladet.se