Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Älmhult, Gemobladet.se:

Sveriges landslag

2018-12-03 / Milo Engman Lantz


Detta är Sveriges landslag                                                                                 

VI ÄR BÄST!!!

I Sveriges landslag finns Sveriges bästa spelare. Man har plockat ut de bästa spelarna så att det blir ett bra landslag. Ibland kommer Sverige inte till VM, men i år gjorde de det.

Sveriges landslag har de spelarna som är bäst i Sverige. De som är bäst i Sverige är t.ex. Emil Forsberg, Marcus Berg, Martin Olssen och Robin Olssen. Det finns andra bra spelare också i vårt landslag, men det här är de allra kändaste i landslaget.

Det finns ingen som spelar i samma klubb men de tränar tillsammans ändå. De åker ibland på resa med hela landslaget. Ibland på TV ser man dem på resa och har kul.

Sverige har aldrig vunnit guld i VM. De har kommit tvåa och fått sillver  år1958. Sverige har kommit till VM många gånger men några år har de inte kommit med. Detta år slog Sverige ut Italien från VM, så italienarna kom inte med. 

Man får bara vara 11 spelare på plan när man spelar tuneringar som t.ex. VM. Sverige har spelat många tuneringar i år. Förutom VM har de också spelat i Nationella league. 

Jag tror att Sverige har en chans nästa VM för att spelarna kommer att bli bättre och bättre för de tränar mycket. Jag tror redan att Sverige förbereder sig för nästa VM som är om fyra år.

VM har spelats i Sverige bara en gång, men Sverige kommer nog vara värdland fler gånger i framtiden.

Läs artikeln på Gemobladet.se    |    Till skoltidningen Gemobladet.se