Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Älmhult, Gemobladet.se:

Tre saker du kan göra när du inte har något att göra!

2021-04-09 / Linda

Du kanske inte har något att göra efter skolan, på helger eller på lovet. Då har jag skrivit tre saker du kan göra!


1. Du kan planera in vad du ska göra på sommarlovet!
Du kan planera in vad du ska göra på sommarlovet genom att skriva sakerna i din skrivbok eller dagbok. Du kanske kan skriva att du kan börja testa en ny hobby, som till exempel göra smyckestillverkning. Du kan först testa att göra det och se om det är kul och enkelt. Sedan kan du köpa in mera material och sedan sälja dina smycken och tjäna pengar. Det vore kul.

Jag tycker att det är bäst att testa en ny hobby på sommarlovet, eftersom det är så långt lov och då har du mer tid att göra smyckestillverkning eller din nya hobby.
Du kan söka på Google "smyckestillverkning", så kommer det massor med material.

2. Du kan göra snygga armband!
Det finns flera sortes fina armband du kan göra. En av dem är blomarmband (man kan även göra ringar). De kallas "daisy chain bracelet" (de har också andra namn). De är jättefina.

Det du behöver för att göra blomarmandet är små pärlor eller seed beads pärlor och elastisk tråd (eller en tunn tråd). Du behöver också sax för att kunna klippa tråden. Det finns flera olika sätt att göra blomarmbandet på. Du kan söka på Youtube, flower bracelet, så kommer flera olika videos. På vissa videos behöver du flera material än det jag skrev. Men testa att göra armadet (eller en ring)! 

3. Du kan göra en lista på platser du vill besöka i Sverige!
Du kan göra en lista på platser du vill besöka i Sverige genom att också skriva i din skrivbok eller dagbok. Du kan ha "platser som jag vill besöka i Sverige" som rubrik. Sedan gör du en lista. Innan du skriver platsen som du vill besöka, kan du göra en liten cirkel på raden. Sen kan du skriva platsen. Efter att du har besökt platsen kan du göra en bockmarkering (✔) i den cirklen, så att du vet att du har besökt platsen. Men nu i Coronatider kanske man inte får besöka vissa ställen.. men vi hoppas att det blir mindre smittspridning så att det går!

Tack för att du läste min artikel. Ha en bra dag! :)

Läs artikeln på Gemobladet.se    |    Till skoltidningen Gemobladet.se