Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Älmhult, Gemobladet.se:

Värdens bästa musiker genom tiderna

2018-10-22 / Milo Engman Lantz

Här ser man den kända ABBA-gruppen väldigt unga.

Det har varit jättemånga bra artister genom tiderna, men här får du reda på lite mer om några av dem. Alla artister har fans. I denna artikel skriver jag om Avicii, ABBA och Lill-Babs.

AVICII
För inte så länge sen dog Avicii och han var stressad hela sitt liv. Han har många fans men han trivdes aldrig. Han blev 29 år och dog i april. Han var känd på Youtube men han var mer känd utanför Youtube också. Han hade många visningar på Youtube. En av hans kändaste låtar heter t.ex. Hey brother, Wake me up och Levels. Han har många fler låtar än de här. Avicii bodde i Stockholm. Avicii föddes den 8 september 1989.
 

ABBA
ABBA vann Melodifestivalen och de var en känd grupp nästan i hela värden. De som var i gruppen var Björn, Benny, Anni-Frid och Agnetha. De gjorde namnet av deras egna namn ABBA, A står för Agnetha och för Anni-frid och B står för Björn och för Benny. Tillsammans blir det ABBA. Deras låtar är väldigt kända och de heter Mamma Mia, Money, Money, Money, S.O.S, Super Truper och det finns många fler. ABBA bodde i mitten av Stockholm och de spelade på olika arenor. De spelade på Globen och många fler arenor.                                                                                                                                      

LILL-BABS
Lill-Babs dog för inte så länge sen. Hon var också en av Sveriges största atister. Hon dog den 3 april 2018 och hon var 80 år. Hon har skrivit många bra låtar men de mest kända är t.ex. April Aprll, Leva livet, En tuff brud i lyxförbackning och många fler. Lill-Babs bodde i Järvsö. Lill-Babs är inte hennes riktiga namn, utan det är Barbro. Hennes pappa hette Ragnar och mamman hette Britta. Lill-Babs hette Svensson i efternamn.
Läs artikeln på Gemobladet.se    |    Till skoltidningen Gemobladet.se