Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Våren är på väg 

2021-03-19 / Thea Gidlund

I lördags, lördagen den 20:e mars, var det vårdagjämning. Från och med då tog ljuset makten över mörket och dagarna blev längre än nätterna.  I helgen går vi över till sommartid. Thea Gidlund i SA18M skriver om våren som är mer efterlängtad än någonsin.

 

Jag tror att alla vi kan hålla med om att denna vinter inte har varit den bästa någonsin. Julafton blev för väldigt många inte alls som vanligt, på jullovet stannade många hemma istället för att åka iväg och hitta på saker, det finns många exempel.  

Det här har varit en vinterdepression utöver det vanliga. Nu är det inte bara det tråkiga vädret som får våra mungipor att peka nedåt, utan det gör pandemin också. 

Men nu är våren äntligen på väg! Vi får ljusare tider, vilket gör att man orkar mer, och många äldre runt om oss har börjat få vaccin mot covid-19 och snart är det även vår tur. Detta kommer underlätta väldigt mycket för oss alla och vi kommer kunna träffa människor på ett annat sätt än vad vi gjort innan.  

Som sagt vi är på väg mot ljusare tider, och det märks. Vårterminen brukar för väldigt många gå fort och tiden bara springer iväg. Innan vi ens hinner blinka så tar treorna studenten och ettorna samt tvåorna går på sommarlov. 

Det blir varmare utomhus, och nu kommer vi snart kunna gå runt med vårkappor och jackor istället för stora dunjackor, hur skönt låter inte detta? Vi kommer också kunna skippa vinterkängorna. 

Folk kan börja cykla, de som har körkort kan byta av däcken på bilen till sommardäck och snart ska solglasögonen på. 

Vinterdepressionen är över allesammans och nu kan det bara bli bättre! 

 

 

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?