Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Vad händer Westerlundska?:

Varför får männen tala ut i tv? 

2021-04-15 / Tindra Almgren

Paolo Roberto talar ut i TV4.
Soran Ismail i svt-dokumentären Persona non grata.

Allt fler män får tv-tid gång på gång. Folket blir allt mer irriterade. Varför ska männen få tv-tid till att berätta sin sida av händelsen men inte kvinnan när det handlar om misstänkta sexövergrepp?

Soran Ismail, Göran Lambertz och Paolo Roberto är tre män som fått tid i media till att berätta sin sida av händelser som de blivit anmälda för. 

Soran Ismail, komiker blev under Mee too- rörelsen 2017 anmäld för flera våltäkter, sexuella ofredande och även köp av sex. 6 april 2021 släpptes Soran Ismails egen syn på de som förstörde hans karriär, Persona non grata. Detta väckte starka reaktioner hos många inte minst personerna som anmält Soran.  Soran nämner i dokumentären att han gör den för att han fick förfrågan. Public service i Sverige alltså SVT har alltså frågat Soran om han vill göra detta. Från hyllad till föraktad.  

Göran Lambertz, en välkänd jurist och ämbetsman blev nyligen under 2021 anmäld för våldtäkt. Detta uppmärksamades väldigt mycket då Lambertz är väldigt igenkänd. En kvinna anmälde Lambertz för våldtäkt under julen 2020 och han blev nu i mars häktad pågrund av detta. Han blev sedan frisläppt och fick även han tid i media. I en pressträff pratade Lambertz ut om händelsen och hur han hade det i häktet. Det har blivit stora skriverier och kvinnor har stått utanför Lambertz hus med plakat där det stod " SLUTA KLADDA". Detta efter hans uttalanden om att han säkert kladdat på flera kvinnor utan att ha tänkt på det. 

Paolo Roberto som många av er säkert vet blev gripen i maj 2020 för köp av sex. Detta blev även det en väldigt omtalad nyhet. Han fick efter denna händelse tala ut i TV4 nyhetsmorgon om händelsen och talade mycket om att när livet inte går bra så gör han dumma saker och i detta fall blev det att köpa sex av en kvinna från ett av Europas fattigaste land. Roberto fick livet emot sig efter detta och hans företag, kärlek och allt togs ifrån honom. Han säger själv att det var rätt åt honom. 

Varför får endast de kända ansikten som i dessa fall varit män tid i media kan man fråga sig? 
Det skulle förmodligen vara eftersom de nyheterna har varit väldigt omtalade, ger många klick etc. Att ge dessa män tid i media ger dock mindre trygghet för kvinnorna. Kvinnan som åtalade Lambertz har t.ex fått flytta till ett skyddat boende.

Läs artikeln på Vad händer Westerlundska?    |    Till skoltidningen Vad händer Westerlundska?