Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Eslöv, B-Magazine:

Dags för studenten!

2018-05-30 / Moa Hagen

För treorna på Bergagymnasiet är det dags att runda av ett kapitel och påbörja ett nytt. Kanske går man vidare med plugget och hittar någonting som man vill utbilda sig till eller börjar man vuxenlivet redan nu och börjar jobba.

 – Inte för att någon vet något om de år som kommer, men om de blir ens hälften så bra som de gångna tre så har vi ingenting att klaga på, säger av de blivande studenterna.

De åren som treorna har gått i skolan har faktiskt inte bara inneburit plåga och elände, utan man har även samlat på sig erfarenheter av samspelet med andra människor och med sig själv. Därför är det på ett sätt sorgligt att ta avsked, eftersom man vet hur härligt man haft det. Man får trösta sig med att det är ledsamt just för att det har varit så roligt. Treorna ska nu gå in i ett nytt kapitel och senare börja leva ”vuxenlivet”, men i dagarna får de lov att vila några ögonblick på mållinjen och känna tillfredsställelse med sig själva och med sin insats.

Även i Lund förbereder man sig för studenten och eleven Alexandra Rosenstam håller med om att hon gläds över de sociala vinster hon tar med sig från tiden på Polhem. Hon berättar att hon har fått vänner för livet och tar med sig mycket nya erfarenheter och tips i livet som hon vill dela med andra. Hon uttrycker sig såhär:

 – Om jag hade chansen att säga något till alla som tar studenten detta år är att man inte ska stressa. Ta din tid för tiden är på din sida. Det finns många äldre som vi hjälpa dig att komma in i vuxenlivet så tveka inte att fråga dig till saker, det vinner du mest på.

Läs artikeln på B-Magazine    |    Till skoltidningen B-Magazine