Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Eslöv, B-Magazine:

Malmö FF mot belgiska Genk

2018-09-26 / Izabel Nilsson

Som många säkert vet så spelade Malmö FF i Belgien för nästan en vecka sedan. Det var deras första gruppspelsmatchen i Europa League och den spelades mot belgiska Genk. Malmö FF har varit obesegrade sedan Uwe Rösler tog över som tränare. Resultatet mot Genk blev därför oväntat när Malmö förlorade med 0-2.

Det skrivs i artiklar på nätet om hur folk tror att belgisk fotboll är skit men efter denna matchen mellan Malmö FF och Genk kan man konstatera att det inte stämmer. Flera spelare från Malmö har uttryckt sina åsikter angående Genk och deras agerande på planen, bland annat hur Malmö försökte spela men blev straffade i detaljer. Anders Christiansen lämnade planen i 86:e minuten och ersattes av Romain Gall. Romain Gall berättar i efterhand hur han hade hoppats mer både på laget och på han själv personligen. Han ser dock att möjligheterna är större när belgarna kommer till Stadion i Malmö.

En besökare som var på plats i Belgien som har fått be om att vara anonym, beskriver stämningen i arenan och på planen.

– Matchen var rätt ensidig och Genk var överlägsna på planen! Men det var bra atmosfär och glada miner. Resultatet spelade inte lika stor roll eftersom det var så roligt!

Enligt en del Malmö ”fans” så kan vi konstatera att stämningen ändå var rätt god. Självklart är det aldrig kul med en förlust men nu är det bara att ladda om och ta nya tag inför nästa kommande match.

Läs artikeln på B-Magazine    |    Till skoltidningen B-Magazine