Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Eslöv, B-Magazine:

Nya redaktionen på B-Magazine

2018-08-29 / Maciej Albin

Efter en lång och varm sommar har de gamla treorna slutat på Bergagymnasiet. Höstens nya tredjeklassare har fått ta över B-Magazine och bildar den nya redaktionen på skolan.

Att Bergagymnasiet sedan lång tid tillbaka har haft en egen tidning som drivs av samhällslinjens elever som valt media i trean är ingen nyhet. Sedan år 2011 har elever skrivit, fotat och arbetat med B-Magazine där det läggs ut nyheter om allt från sport till luciatåg. Alla har tillgång till tidningen online och många förväntar sig ständiga uppdateringar vilket ställer stora krav på redaktionen.

 –  Jag är säker på att det kommer gå bra med allt, även om jag inte visste att skolan hade en tidning, säger Eric Aronsson. Men jag ska försöka göra så den blir mer känd i skolan under min tid i redaktionen. Mer kan jag inte säga för detta är första lektionen vi haft och jag har precis börjat.

 Redaktionen i år består av 8 personer: Maciej, Moa, Andrej, Gabriel, Erik, Aleksander, Izabel och Hampus. Alla har redan sedan 22 augusti börjat skriva sina första artiklar och läget ser skarpt ut då alla jobbar på ordentligt.

 

Läs artikeln på B-Magazine    |    Till skoltidningen B-Magazine