Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Eslöv, B-Magazine:

Skolstart på Berga

2018-08-29 / Izabel Nilsson

I förra veckan hälsades alla nya och gamla eller varmt välkomna till Bergagymnasiet!

Den 17e augusti var det dags för alla Bergagymnasiets elever att slipa pennorna och spetsa öronen igen och göra sig redo för skolstarten efter sommaren. Sommaren känns alltid kort när det väl är dags att dra sig tillbaka till rutiner, men vi kan inte nog uppskatta det fina vädret som varit.

Som alltid när en ny termin startar så uppstår en del förändringar, inte minst sagt för de nya ettorna men även för de så kallade ”gamla” och gymnasievana treorna. Man får ett nytt schema, nya salar, nya klasskompisar, klasskompisar som slutar och nya lärare osv. Det är inte alltid en så lätt omställning för många. För vissa är det mycket tankar som cirkulerar i huvudet och många obesvarade frågor. 

— Det känns på ett sätt dåligt att vara tillbaka eftersom sommarlovet gick för snabbt men å andra sidan så är det skönt att få tillbaka rutinerna. Tänker man på att detta är sista året så känns det jättebra, säger Laura Mucolli i SA16.

Likheterna mellan svaren från en årskurs tre elev och en årskurs ett elev är väldigt stora. Ungdomarna ville ha längre sommarlov men samtidigt så tycks det vara skönt att komma tillbaka till en vardag med mer rutiner.

—  Det hade varit skönt att ha längre sommarlov men det är skönt att ha tillbaka ens vardagliga rutiner, säger Josefin Nordborg i EK18.

Med det sagt så hälsades alla nya och gamla elever tillbaka till ett nytt läsår med massa nya möjligheter att lära sig nya saker. Vi hoppas på ett väldigt lärorikt år!

Läs artikeln på B-Magazine    |    Till skoltidningen B-Magazine