Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Eslöv, B-Magazine:

Studentveckan är här!

2018-05-30 / Olivia Ekholm

Nu på fredag börjar den efterlängtade studentveckan som inleds med bal och slutar med glada utspringande studenter.

Studentveckan är nu här och inleds med en elegant bal på Grand Hotell i Lund. Balgästerna kommer att börja med mingel och drinkar på hotellet och går sedan till bords för att äta. Balen på hotellet är varar fram till klockan 23:00. De som vill kan sedan gå vidare på eftersläpp på Lundia, Grands systerhotell, där det kommer bli en oförglömlig fest och kväll.

Lördagendagen efter balen är den så kallade ”vilodagen” som behövs för att kunna komma i form inför årets klasskamp på söndagen. På klasskampen ska klasserna vara utklädda enligt specifika teman och göra olika uppdrag som ger olika slags poäng. Denna dag har utgångspunkt vid Trollsjön men ganska snabbt sprids studenterna sedan ut i hela stan för att lyckas med sina uppdrag. Klasskampen beräknas att börja klockan 10:00 och sluta runt 15:00.

På måndagen i studentveckan är det Klassens dag. Då hittar varje klass på något med tillsammans, som exempelvis grillning och brännboll. Detta är en dag som har som syfte att alla ska komma varandra närmre och skapa en fin gemenskap inför den stora dagen.

Näst bästa dagen innan studenten är sambatåget på tisdagen! Här promenerar alla studenter med bastkjolar och blommor runt halsarna ner till Trollsjön i ett stort tåg fullt av musik. Nere i Trollsjön står en DJ och spelar musik och det kastas även ut Piggelin över de dansande studenterna.

Nationaldagen på onsdagen blir en ledig dag och torsdagen därefter är det dags för fixardagen, som bland annat är till för att börja måla sina lakan inför att hänga på sina flak.

Fredagen den 8/6 är dagen som alla Bergas studenter har räknat ner till, den efterlängtade studentdagen! Dagen börjar med en jordgubbsfrukost nere vid Trollsjön 9:00, och efter det är det fotografering av klasserna fram till klockan 13:00. Därefter ska alla studenter äta lunch i matsalen och sedan ha ett sista avslut i aulan.

15:30 är det dags att springa ut och fira och en halvtimme senare börjar tåget ner till Trollsjön där studenterna sedan går på flaken för att fortsätta fira. Efter tre år på Bergagymnasiet är det äntligen slut och det är dags för att komma ut i vuxenlivet och antingen börja jobba eller läsa vidare!

Läs artikeln på B-Magazine    |    Till skoltidningen B-Magazine