Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Borgisnytt:

IT

2018-02-13 / Gabriel U

 

IT är en skräckfilm som kom ut 2017 och blev en succé bland skräckfilmerna. Filmen är baserad på en bok som är gjord av Stephan King. IT var regissör av Andy Muschietti och manus var skriven av Chase Palmer. Detta är en ny version av filmen IT som kom tidigare vid 1990.

Filmen IT hade biopremiär den 8 september i USA. I Sverige kom den ut 13 september alltså 5 dagar senare. När filmen släpptes i USA fick den många positiva receptioner. Är man ett fan av clowner så är det här filmen för dig.

Huvudkaraktären spelas av Bill Skarsgård. I Filmen spelar han Clownen ’’Pennywise’’ som kommer var 27nde år till staden’’Derry’’. Clownen kommer till staden Derry för att äta och göra sig starkare genom att äta barn. Pennywise första byte var Bills lillebror Georgie. När Georgie försvann började Bill och hans kompisar leta efter Georgie. Tillsammans kallar dem sig för The losers group.

Jag har själv sett den här filmen några dagar efter premiären och var ett stort fan. Själv är jag inte ett stort fan av skräckfilmer men denna var riktigt bra. Filmen involverade komedi och drama som gjorde filmen ännu bättre.

 

Läs artikeln på Borgisnytt    |    Till skoltidningen Borgisnytt