Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Borgisnytt:

Oroa dig inte för framtiden. Det mesta brukar ordna sig. 

2017-09-07 / Wilma, Wilma och Signe

Bild: Signe Mattsson
Bild: privat


Clara Engstrand går tredje året på Borgarskolans Estetik och Mediaprogram med inriktning foto. Hon är född år 1999, bor och är uppväxt i Gävle. Clara valde medieprogrammet för att hon var skoltrött och ville hålla på med något praktiskt som intresserande henne. En till fördel med programmet, enligt Clara, var att moderna språk inte ingick bland kurserna. Bara Engelska. Vi frågade Clara vad hon tror att hon kommer att ha mest nytta av i framtiden från Medieinriktningen. Hon svarade att hon tror att hon kommer att ha nytta av det estetiska tänket kring foto och film. Även i sociala sammanhang har hon fått med sig mycket lärdom. Claras favoritämne i skolan är Idrott för att hon är intresserad av fotboll och tycker om att röra på sig.

 

Clara har spelat fotboll sedan hon var sju år då hennes granne, som var fotbollstränare, kom och frågade henne om hon ville testa på en träning. Hennes föräldrar tyckte att det lät som en bra idé eftersom hon alltid har haft mycket energi att göra av med. Sedan dess har Clara spelat i olika GIF-lag och har nu tagit sig upp till deras damlag som för tillfället spelar i division 2. Hennes mål inom fotboll, är att komma till landslaget fast hon vet att det är en lång väg dit. Vi frågade Clara om hon hade någon förebild inom fotboll men det har hon inte. Däremot säger hon att hennes före detta filmlärare, Conny Johansson, är en stor inspiration för att han alltid är glad och positiv. Conny har alltid varit väldigt drivande och engagerad i allt han gör och det har inspirerat Clara.

 

Efter studenten planerar Clara att jobba för att tjäna ihop lite pengar och sedan resa utomlands. Där vill hon volontärarbeta och uppleva andra länder och kulturer. Under resans gång vill Clara ta med sig sin kamera för att fotografera och sedan lägga ut på sin blogg. http://nouw.com/claraengstrand. Clara funderar på att studera vidare då hon ända sedan hon var liten har drömt om att jobba som arkitekt. Däremot måste hon läsa till en extra mattekurs efter gymnasiet vilket hon tycker känns lite jobbigt.
Claras mål i livet är att jobba med något hon älskar, inspirera andra, vara en bra förebild och hjälpa andra.

 

Claras tips till framtida elever på skolan:

–Välj något du är intresserad av, något som du tycker är kul och oroa dig inte för framtiden. Det mesta brukar ordna sig. 

Läs artikeln på Borgisnytt    |    Till skoltidningen Borgisnytt