Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Borgisnytt:

Rena toaletter skulle förändra mycket

2018-02-13 / MÅ

Alla människor har nog någon gång varit med om en ofräsch och äcklig toalett, trots att man verkligen måste gå på toa så skippar man hellre och håller sig tills man kommer hem, eller tills man hittar någon annan toalett som är fräschare.

I skolan anser många att just detta är ett problem, det är sällan som toaletterna är rena och inbjudande. Dom flesta skoltoaletter har ingen handsprit och även ibland inte ens handtvål, vilket  bidrar till en dålig hygien men även att smittorisken för virus ökar.
                                                                
Att känna att man är kissnödig i början av skoldagen men inte vill gå på skolan toaletter på grund av det smutsiga toaletterna. Att behöva hålla sig ifrån att kissa en hel dag påverkar inte bara dig psykiskt genom att vara konstant kissnödig utan det är även farligt för din kropp, speciellt för urinblåsan. Det kan även göra en okoncentrerad på lektionerna för att all energi gå åt till att hålla sig. 

För att flera människor både i allmänheten, på jobbet och i skolan ska vilja gå på toaletterna när dom behöver så borde toaletterna bli städade minst en gång per dag. Det ska alltid finnas tvål och att det även finns handsprit är ett stort plus. Ofta på toaletterna speciellt i skolan så luktar det inte så gott, med hjälp av antingen en doftdosa eller doftsprej skulle man kunna lösa det enkelt.                                                                                                                                              

Det finns många sätt till att förbättra främst skolan och en stor del av skolan är toaletterna och alla ska få ha rätten att känna att dom kan gå dit när dom vill och inte behöva hålla sig en hel skoldag.

Läs artikeln på Borgisnytt    |    Till skoltidningen Borgisnytt