Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Besked till slut

2020-05-13 /

Studenten 2019. Så här blir det inte i år

Så blir studenten på Vasaskolan.

Den 13 maj hölls en presskonferens på Vasaskolan för att berätta hur studentfirandet på de kommunala skolorna kommer att bli:

Avslutningen kommer att ske klassvis på en bestämd tid för varje klass.
Klassfoto, avslutningstal, utspark, betyg och stipendeutdelning kommer att ske klassvis.
Varje elev får bjuda in maximalt två anhöriga till utsparken.
Avprickning av anhöriga kommer att ske och som Vasaskolans rektor konstaterade kommer det vara lättare på Vasa som har ett staket runt skolgården.

Nästa onsdag kommer information för klasserna att läggas ut på teams som kommer att innehålla information till alla elever och anhöriga. Alla förväntas följa de regler som nu har presenteras. Utspark och distansering går inte så bra ihop som en av representanterna för studentkommiten uttryckte det. När de stora klasserna sparkas ut kommer närsta 100 personer att samlas för varje klass och att hålla avstånd kan bli svårt. En av eleverna önskade mest av allt att få åka flak men just nu är det mindre troligt att det går att ordna då polismyndigheterna runt om i landet rekommenderas att inte ge tillstånd till detta.

Beskeden var lite bättre och klarare än tidigare och till skillnad från många andra kommuner blir det i alla fall lite utspark och studentfirande i Gävle.

Förhoppningsvis kan de bli så här utan större publik

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis