Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Vilka ägg!

2019-04-06 /

Äggen hör påsken till på många olika sätt men i år inträffade något som aldrig tidigare hänt på Vasaskolan, äggkastning.
Ett antal elever samlades på skolgården med två stora och en mindre kartong ägg och en uppklippt sopsäck. En manlig elev fick säcken trädd över sig och så attackerades han genom att många elever kastade ägg på honom. Ett par hamnade i håret på eleven men en hel del missade och åtminstone ett hamnade på en bil på bilparkeringen andra på estethusets vägg. Det såg riktigt illa ut men eleverna sade att det firande personen i säckens födelsedag. Detta var en tradition där de kommer ifrån. Vilket återstår för dem att bevisa.

Tanken med gymnasiet är att eleverna lämnar grundskolan för att ta ett nytt steg i sitt vuxenblivande och att förbereda sig för högskolan. Ibland går det mycket trögt att förstå detta och äggkastandet en offentlig kränkning hör inte till i någon skola och särskilt inte Vasaskolan. Det borde vara en självklarhet att man uppför sig som lite vuxnare och inte leker som barn på gymnasiet. Vad kan man säga utom, vilka ägg.

Estethusets vägg. Äggskal på asfalten och ägg som missade "födelsedagsbarnet" på väggen.

Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis