Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Göteborg, Angeredswebben:

Julia tog hem guldet i Göteborg Open

2018-11-28 / Hedda Nylin

Julia Claesson

Göteborg Open är Sveriges största bredd-och rekryteringstävling i parasport. Detta är en tävling för barn och ungdomar med funktionsnedsättning som hålls i Prioritet Serneke Arena. Tävlingen ägde rum 23-25 november 2018.


Julia Claesson från Riksgymnasiet år fyra har varit med i Göteborg Open och tävlade i sporten sextio meter manuell rullstol. Hon tog hem guldet. Julia berättar att hon deltagit i tävlingen två gånger tidigare och då tävlade hon i sextio meter, parallellslalom och hon har även tävlat i boccia tidigare.
Sammanlagt har hon varit med och tävlat i tre olika sporter under årens lopp. Hon säger att det har varit kul att vara med i Göteborg Open och hon kan rekommendera till andra att vara med. Det var ungefär femton stycken som deltog i tävlingen sextio meter rullstol i år och åldrarna varierade mellan tretton till tjugo år, berättar Julia. Tävlingen gick ut på att man kör två omgångar och ska köra på så lika tid så möjligt i båda omgångarna. Varje deltagare tävlar mot sin egen tid. Julia berättar att hon inte tränat inför tävlingen utan att hennes taktik var att köra så snabbt så möjligt.

Läs artikeln på Angeredswebben    |    Till skoltidningen Angeredswebben