Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Göteborg, Angeredswebben:

Val till ungdomsfullmäktigeRösta på din representant

2018-11-08 / Sofia Bergman

Danyah Sharif tycker skoluniform och skolresor är viktiga frågor.

Fredagen den 9 november startar valet till Ungdomsfullmäktige och pågår fram till den 20 november. Nu uppmanas unga i Göteborg i åldrarna 13-17 år att delta med sin röst.

Angeredswebben Intervjuade Danyah Sharif om ungdomsfullmäktigevalet. Danyah ger ett seriöst intryck och är tydlig med vad hon vill. Nyckelfrågorna är för henne skoluniform och skolresor. Skoluniformen skapar bland annat tillhörighet och förebygger mobbing baserat på klädstil, menar Danyah. Skolresor är viktigt för nya intryck och komma upp från skolbänken. Ungdomsfullmäktige ser Danyah som en möjlighet att påverka och lära sig och andra ny kunskap. 

Valet pågår mellan 9 och 20 november. ALLA som är skrivna i Göteborg och ännu inte fyllt 18 år får rösta. Man röstar på länken

https://www5.goteborg.se/UngdomsFullm/Portal_UngdomsFullm.nsf/Startsida?OpenForm

och då i sitt valdistrikt. Det vill säga angeredsborg kan rösta på Danya Sharif, som är kandidat för Angered. Andra röstar på andra kandidater.

Angeredsgymnasiet har historiskt högt valdeltagande bland gymnasieskolorna - och har under 2018 haft tre av totalt 80 platser i Ungdomsfullmäktige genom Vanessa Redzep, Nermin Abdullatif och Kabas Al Shimmari som alla går i EK2.

Under nästa vecka kommer Elevkåren att stötta Danyah i hennes kampanj - så att vi återigen får ett högt valdeltagande.Läs artikeln på Angeredswebben    |    Till skoltidningen Angeredswebben