Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Göteborg, No Limit:

Vad kan du om hjärtat?

2021-05-04 / Harriet åk.2

Hjärtat Med hjärtat kan du leva.Om du blir stressad eller något sånt kan hjärtat pumpa mycket fortare. Hjärtat är en av dom viktigaste delarna på hela kroppen.Om man håller på att dö så tror jag att man kan få ett nytt hjärta om man är snabb. lbland kan man äta och då kan maten hamna i luftstrupen och då kan det göra ont i hjärtat en liten stund. Ibland kan det kännas som om att man håller på att dö om man får ont i hjärtat men det gör man faktiskt inte.Frågor hjärtat 1 1. Varför pumpar hjärtat snabbare ibland? 2. Varför får man ont i hjärtat när man äter i bland? 3. Vad tror ni händer om man har ett halvt hjärta?

Hjärtat Alla personer har ett hjärta förutom dom som inte lever mer. Musklerna behöver mer blod när du är aktiv så ditt hjärta höjer takten. Man föds med ett hjärta. Allas hjärtan är lika stora som ens knytnäve och ser typ lika dan ut som ens knytnäve. Man kan skada sitt hjärta ibland.

Hjärtat frågor 2 1. Hur stora är allas hjärtan? 2. Är allas hjärtan lika stora? 3. Kan man skada sitt hjärta? 4. Vart sitter hjärtat nogon stans? 5. Hur snabbt tror du att hjärtat pumpar för takt?


 

Läs artikeln på No Limit    |    Till skoltidningen No Limit