Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Älmhult, Gemobladet.se:

5 bra julfilmer.

2018-12-19 / Astrid Nyberg

Här är 5 julfilmer som jag tycker är bra och som jag kan rekomendera.

1. Christmas chronicles.
Christmas chronicles handlar om en bror och en syster som träffar tomten och råkar ta sönder hans släde, så nu måste de hjälpa honnom och rädda julen...

2. The holiday calendar. (engelskt tal)
The holiday calendar handlar om en tjej som fick en kalender av sin morfar, men det hon inte visste var att kalendern förutsåg vad som skulle hända samma dag.

3. Polarexpressen. 
Polarexpressen är en tecknad julfilm som handlar om en pojke. På kvällen innan julafton hör pojken ett ljud som kommer utifrån huset... Det är ett tåg som tar honnom långt bort...

4. Ensam hemma.
Ensam hemma handlar om en pojke som blir lämnad av sin familj på julafton och när familjen har åkt iväg från sin son försöker två tjuvar bryta sig in i huset... Titta på filmen för att se vad som händer.

5. Hundpensionatet.
Hundpensionatet är inte riktigt en julfilm, men jag tycker att den är så bra så att den ska få komma med på denna lista. Hundpensiontet handlar om en bror och en syster som hittar en hund. De tar hunden till ett övergivet hus, men det de inte trodde skulle hända hände. Tiita på filmen för att se vad som händer.

Läs artikeln på Gemobladet.se    |    Till skoltidningen Gemobladet.se