Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, Bergvreten News:

Imiterade lärare på Joar

2016-06-01 / Ida Engman, Wilma Vuorijärvi Ida Kotomäki

Efter många år var det äntligen dax för cabaré på Joar Blå.

Den 31 maj hade 9:orna sin cabaré på Joar Blå, där dom imiterade lärarna på högstadiet. Dom hade olika sketcher som tex cafeteria bärs och halv åtta hos lärarna som var baserat på tv- programmen. Alla lärare blev imiterade och hade olika roller i sketcherna. Det var även ett band som spelade olika låtar mellan vissa sketcher. 

Cabarén inledes med att bandet spelade en låt innan
den imiterade "Fredrik Hjortman" berättade Cabaréns upplägg, sedan blev det Bergreten News med "Charlotta". Dom berättade om en nyhet om skolan, tex möglet. Efter det var det dax för halv åtta hos lärarna. Där var bland annat "Göran", "Stina", "Charlotta" och "Hampus" med. Alla hade gjort varsin rätt på sin "dag", tex så bjöd "Hampus" på beställd Pizza samtidigt som han klagade över sin aktier.


I mitten av föreställningen så var det dax för "Jana" och hennes danslektion, där hon tillsammans med sina "favorit tjejer" dansade en speciell dansstil. Sedan så kom det några killar ut och frågade om dom kunde köra handboll, men hon säger stolt "nej, dans är det"

Sista sketchen var cafeteria bärs med "Fredrick", "Patrick", "Ulf" och "Göran". Dom provsamakade på en festis och läste upp ett anonymt tittarbrev till Ulf. I slutet av sketchen så berättade han att en vinnare hade vunnit ett presentkort på 20 kr i cafeterian.
I slutet av cabarén så kom tog dom två olika scener från High School Musical, bland annat så var det scenen då ala kommer ut och sjunger "We are all in this togheter". Sedan tackade dom för sig och så var det slut.

Läs artikeln på Bergvreten News    |    Till skoltidningen Bergvreten News