Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Karlskrona, Porten:

SPEL 2018

2018-10-12 / Herman, David, Emil

Vi har tittat på spel och plockat ut top 5 bästa spelen 2018

 5. Metro Exodus

I framtiden kommer mänskligheten att leva i tunnlar under marken, åtminstone om händelserna från den ryska författaren Dmitrij Gluchovskij blir sanning. Hans böcker har tidigare utvecklats i spelform med lyckade resultat, men frågan är om inte Metro Exodus ändå blir det stora genombrottet. Här ser miljöerna om möjligt ännu mer  ogästvänliga ut, och befolkas numera av massiva livsfarliga varelser. Allt är uppbyggt i en öppen spelvärld som lär passa konceptet utmärkt.

4. Monster Hunter WorldMonster Hunter World slukade upp all fritid när det släpptes i början av 2018. Tidigare delar av spelet har bjudit på extremt svåra men belönande strider, Monster Hunter World lär göra detsamma fast i en öppen och betydligt vackrare miljö.3. Spider-ManMed några extremt sällsynta undantag brukar licensspel sällan bli bra, och vi får gå tillbaka väldigt många år för att hitta ett bra spel med Spindelmannen. Men det här utvecklas av Insomniac. Samma studio som gav oss Ratchet och Clank. Sony verkar dessutom langa in stora summor i projektet, med tanke på hur imponerande det ser ut att vara. 2. God of War

Det var länge sedan vi såg God of War men med 2018 släpptes en ny del av det framgångsrika spelet.

Kratos fått ett barn som han ger sig ut i äventyr med. Fokus har flyttats från antikens grekland till den nordiska mytologin. I övrigt ser God of War ut att bli lika brutalt bra som tidigare delar.


1. Red Dead Redemption 2

Rockstar har aldrig bråttom med sina spel. Senaste titeln var liksom Grand Theft Auto V, som visserligen nylanseras till andra format, men som släpptes på hösten år hösten 2013. Men snart är det dags för ett nytt spel att släppas, när det försenade Red Dead Redemption 2 släpps. Förväntningarna på detta spel är så klart enorma. Föregångaren var riktigt bra, och hålls av många som Rockstars bästa spel. Klarar man av att hålla samma nivå som det förra spelet lär även detta bli en succe.

 

Läs artikeln på Porten    |    Till skoltidningen Porten