Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Glad sommar och vemodiga avsked

2019-06-12 / Jonatan Åhlund

Juni är här, och med det skolavslutningen. Nu har sångerna klingat ut, väckarklockorna stängts av och betygen delats ut – och en del vinkats av för gott.

Tisdagen den 11 juni var det dags. Årets sommaravslutningar gick av stapeln, traditionsenligt i idrottshallen. Först ut var lågstadiet, tätt följt av mellan och hög. Avslutningarna bjöd på sång, tal och utmärkelser av olika slag, samt uppmärksammande av elever som bidragit lite extra på olika sätt. Fint och stämningsfullt, men också en aning vemodiga avsked till elever som byter stadie – och inte minst till årets avgångselever.

För de sistnämnda var inte dagen slut efter betygsutdelning och avskedskramar. För dem väntade nämligen även avslutningsbalen på kvällen, i vanlig ordning i Tyresö centrum. Strandarens balreporter kan meddela att strandniorna såg nöjda ut, och att de bjöd på fartfyllda insatser på dansgolvet. Ett stort tack till hela årskursen för era år på Strandskolan, och lycka till i framtiden.

Sist, men definitivt inte minst, vill Strandaren passa på att rikta ett extra tack till reportrarna Alice och Hedda för alla bidrag till tidningen. Tack, och lycka till!

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren