Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Niornas sista lunch

2019-06-05 / Jonatan Åhlund

Jonas Wijk, en mycket uppskattad SO-lärare, håller tal till avgångsklasserna.

Traditioner är måhända, ibland i alla fall, till för att brytas. Det gäller dock inte niornas avslutningslunch, den lever nämligen vidare.

Mingel, bildspel som skildrar en tio år lång resa, och möten med pedagoger som dykt upp under en period då liten blivit ganska stor – niornas avslutningslunch satte full fart direkt. En något ommöblerad, och högtidligt dukad, matsal mötte Strandskolans avgångselever när de klev in i samma lokal för en sista lunch.

Eftermiddagen bjöd på starka och fina tal från eleverna, en resa längs memory lane i pedagoger från låg- och mellanstadiets regi, och mer samtida minnen från arbetslaget som lotsat eleverna i mål. Ett par av skolans förskoleklasselever bjöd dessutom på en dans med rektor Monica, som inledde med ett tal. En värdig stund, som inleder slutet på en lång tid på Strandskolan för eleverna i årskurs 9. En tradition som inte är till för att brytas.

Strandaren vill avslutningsvis rikta ett stort tack till de som gjorde lunchen möjlig – arbetslag 9, vaktmästeriet, köket, expeditionen, och inte minst serveringspersonalen från årskurs 8.
Tack. 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren