Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Som Bambi på hal is

2020-06-06 / Filippa Strömblad

Jag ska nu sluta grundskolan efter tio långa år, tio år fyllda av skratt, stress och lite mer skratt, tio år av sen ankomst och tio år av allt för långa luncher. Som Bambi på hal is klev jag in i den gigantiska byggnaden som dem kallade för Strandskolan.

Jag minns min första dag på Strandskolan, första dagen i sexårs. Jag hade på mig min blommiga favoritklänning och mitt hår var uppsatt i en liten tofs. Jag var så redo jag kunde bli, ny väska, nya skor och nya pennor. Jag kände mig så stor och plötsligt var jag inte längre Bambi på hal is. 

Första dagen av mellanstadiet var skrämmande, det var en stor förändring. Jag hade sagt hejdå till mina gamla lärare och blev välkomnad av de nya. Klassrummen vi tidigare hade gått in och ut i varje dag var nu fyllda med nya barn. Jag hade nu hamnat en våning upp så varje dag var jag tvungen att springa uppför de långa trapporna sen in i klassrummet. 

Fyran till sexan gick snabbt och snart var det dags för högstadiet. Ännu en gång var det nya utmaningar men denna gång kände jag mer press, då betygen skulle bli allt viktigare. Jag insåg ganska snabbt att jag var tvungen att lägga i en högre växel. Högstadiet kändes som en evighet men nu när jag nästan är färdig har det ändå gått väldigt snabbt. Är jag ens redo att lämna Strandskolan? Ja, trots allt är jag rätt säker på det.

Två veckor efter att jag började sexan började det en ny tjej i klassen. Hon visade sig sedan bli min bästa vän och för det vill jag tacka Strandskolan, för jag fick en vän för livet. Jag vill tacka dig Jolina för alla gånger du hjälpt mig. Hur skulle jag klarat av matten utan dig? Men mest av allt vill jag tacka dig för hur stöttande du är och hur du har gjort alla tråkiga lektioner hundra gånger roligare.

Om jag ska vara ärlig ska det inte bli jobbigt att lämna Strandskolan, det kommer snarare kännas skönt, som en lättnad. Tio långa år, tio år fyllda av skratt, stress och lite mer skratt, tio år av sen ankomst och tio år av allt för långa luncher. Jag känner mig helt enkelt mer än redo att lämna Strandskolan och jag är supertaggad för att se vad gymnaiset har att erbjuda. 

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren