Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Yngst och äldst gör saker tillsammans - Julsaga

2018-12-19 / Jonas Åhlund

Sexåringarna på Strandskolan har i dag lärt känna eleverna i årskurs nio. Det är nämligen sexåringarna som till sommaravslutningen ska dela ut rosor till eleverna i avgångsklasserna.
Då är det så inte dumt att först lära känna varandra.

Så i dag har det "lärts känna" ganska rejält. Det har till exempel ätits lunch tillsammans, ridits på ryggar genom skolkorridorerna och det har skrivits julsagor. Strandarens redaktion har lagt vantarna på en av dessa julsagor och den ska givetvis läsekretsen få ta del av.

Tomten, musen och den stora enhörningsgeparden

Det var en gång en tomte. Tomten hade röda kläder med ett svart bälte runt sin mage. Han hade vitt skägg som var ner till bröstkorgen. Tomten hade också en röd tomteluva.
En dag skulle tomten åka ut med sin släde och lämna paket.

Utanför ett regnbågsfärgat hus, satt en liten, liten mus.
Han såg trött och hungrig ut. Han hade nämligen sprungit runt huset och letat efter mat hela dagen. Han favoritmat var ost, och han hade sett en stor ost bit inne i huset, men den var någon som vaktade osten! Det var en enhörningsgepard. Hon såg stor, stark och farlig ut så musen vågade inte gå in och ta osten.

Tomten lyfter upp musen och bestämmer att han ska ta med musen hem. Tomten ska laga ost och en överraskning till den lilla musen. Hemma hos tomten på nordpolen så har musen precis fått lite ost och väntar nu på överraskningen. Tomten kommer ut med en stor skål med julgröt.
Musen smakar och tycker den var jättegod. Han häller i sig all gröt och tackar så mycket.

Tomten säger att han måste gå till sin verkstad och slå in alla julklappar. Han skulle slå in 100 godisar till Eija och en häst till Ines. Han skulle också slå in Lamborghini till Eskil och en tiger till Swea. Han skulle ge musen en liten julklapp också, vad tror ni att det är? En ost. Tomten och musen åker iväg och lämnar alla julklappar till barnen.

 Snipp, snapp, snut - så var sagan slut!

 Av: Swea, Eskil, Ines och Eija

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren