Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Enköping, WGYnytt:

Dubbelt JSM på hemmaplan för Enköpings HF

2022-09-29 / Neo Assadi

Den 24 och 25 september var det JSM på Idrottshuset här i Enköping för både pojkar 18 och flickor 18.  F18 kom 3: a i sin grupp och gick vidare till steg 2 medan P18 kom tvåa i sin grupp och gick till steg 3.

 

Klockan 13:00 på lördagen den 24 september blåste domaren i gång matchen mellan Enköpings HF och Sollentuna HF där Enköping vann väldigt tryggt med 40–4 och inledde sin JSM med en bra start. Lite senare på dagen så skulle EHF möta ett väldigt starkt Önnered HF från Göteborg som kom på en andra plats i p16 SM i maj (EHF slutade på en fjärde plats i maj). Matchen var väldigt jämn men Önnered drog det längre strået och vann med 28–29 och även om Enköpings Arvid Boquist gjorde hela 10 mål så räckte det inte.

Klockan 19:00 på lördagen så drog EHF F18 i gång sitt JSM mot Sävar IK, matchen slutade 19–12 till Enköping där de fick en bra feeling till söndagen.

Första matchen på söndagen spelades mellan Enköpings HF F18 och Eksjö BK F18 där Eksjö till slut vann med 15–19. Klockan 10:30 så skulle P18 spela sin tredje match och nu mot Karlshamn HF där EHF kom tillbaka starkt efter förlusten mot Önnered och vinner med 29–9.

F18 sista match där dom behövde vinna för att avancera till steg 3 så skulle dom möta AIK där det inte gick rätt väg för Enköping när duktiga AIK vann med 11–22 och det betyder att flickor 18 ska spela steg 2 i november.

P18 var i samma sits som tjejerna inför sista matchen och i deras väg stod IFK Tumba HF i vägen, men killarna gjorde en stark insats och vann med 27–14 som gjorde så att det gick vidare till steg 3 som kommer spelas i februari 2023.

Efter helgen så passade jag på att fråga två spelare från Pojkar 18 och Flickor 18 vad de tycker om helgen och det stora publikstödet:

 - Det känns bra! Vi gjorde bra matcher och nådde vårt mål som var att ta sig vidare till steg 3. Det var en bonus också att vi hade en så stor publik som peppade oss, säger Arvid Boquist som spelar som vänster och mittnia i P18 samt Enköpings herrlag.

 - Helgen var väldigt uppochner. Vi vinner ju första matchen men tyvärr så torskar vi dom två andra. Publiken var väldigt bra, det hördes att vi var på hemmaplan. Men helgen var i överlag bra och rolig då vi har lika kul på och utanför plan!, säger Jonna Högsberg som spelade vänstersexa under JSM för flickor 18.

 

Vi ser fram emot att se dem spela mer denna säsong!

Läs artikeln på WGYnytt    |    Till skoltidningen WGYnytt