Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Gävle, Gevaliensis:

Studentbal 2019

2019-05-27 / Elever från H3

Vad är väl en bal på Engeltofta?


Rosa kyckling med potatis och tzatziki, en lyx middag med klass. Under middagen fick flertal av balgästerna en ej fullbordad kyckling. Till förrätt serverades en så kallad bruchetta, ett tort bröd med kylskåpskalla grönsaker. Efterrätten var det bästa men den räckte ändå inte till att fylla gästernas förväntningar. Ett sammanfattande ord för maten är besvikelse.
Vid entren serverades först en fördrink, under middagen fanns valöjligheten mellan vin, cider och öl men utan att fråga blev gästerna serverade husets vin.

Under balen var stämingen förträfflig, alla gäster bidrog till en glad och possitiv stämning som förgyllde balen till max. FÖR VI HAR BARA FESTEN KVAR. Efter middagen var det tur för balens Dj att höja stämingen. Med låtar som single ladies och en rosa helikopter.

Ett uppskattat uppbehåll från regnet mottog de blivande vasastudenterna på Engeltofta. Resten av kvällen bjöds det både på regn och sol men humören var på topp ändå.
Klänningar, kostymer och frack. Vasaskolans treor har aldrig varit så vackra som under denna kväll.

Åldersgränsen var en av de saker som lades under bordet, gästerna under 18års ålder serverades både alkoholhaltig fördrink och vin. Samt att regeln om att alla minderåriga var tvugna att lämna balen innan 22 nästintill glömdes bort.

För att sammanfatta kvällen var den bra, trevligt umgände, god dricka och en härlig stämning.

https://www.gd.se/artikel/gavle-kommun/vasaskolans-studentbal-stort-bildspel


Läs artikeln på Gevaliensis    |    Till skoltidningen Gevaliensis