Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Karlskoga, BLASKAN:

Boktips: House of Night

2015-12-09 / Alva Taxen

Jag har läst väldigt många böcker om vampyrer, och de flesta är likadana med små skillnader. Du blir vampyr genom att bli biten av en vampyr, du lever ett hemligt och ociviliserat liv. Men det finns en serie som jag tycker sticker ut, och det är House of Night som är skriven av P.C. och Kristin Cast.

Dessa vampyrer lever på natten och sover på dagen, det beror på att de är lite känsligare mot ljus, men de kan ändå utan problem vara ute i solen. När de blir märkta får de en månskära i pannan, och när de genomgår förändringen till vuxen vampyr blir månskäran ifylld i blått och de får dessutom tatueringar i ansiktet. Vad tatueringarna föreställer beror helt på vem du är.

Böckerna är spännande och det händer mycket i varje bok.

Serien handlar om 16-åriga Zoey Redbird. I första boken Vampyrens Märke (Marked) blir hon märkt och måste genast släppa taget om sitt vanliga liv och sin familj för att ta sig till närmsta Nattens Hus. Där träffar hon översteprästinnan Neferet, som är som skolans rektor och även blir Zoeys mentor. Hon träffar även Stevie Rae, Erin, Shaunee och Damien som blir hennes bästa vänner och Aphrodite som blir hennes ”fiende”. Aphrodite är kaxig och snygg och känner sig hotad av Zoey som visar sig vara en ganska ovanlig nybörjare.

Jag älskar karaktärerna i serien, jag blev ganska fäst vid vissa av dem. Jack t.ex, han är helt underbar. Många av karaktärerna gör stora förändringar genom serien, Aphrodite som jag hatade i början tycker jag riktigt mycket om i slutet.

Läs artikeln på BLASKAN    |    Till skoltidningen BLASKAN