Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Karlskrona, Porten:

Godaste chokladsmaken

2020-05-19 / Hilda, Ester

Vi testar vilken som är den godast chokladen!

Förr så fanns det väldigt konstiga smaker och vi har kollat upp några tex:
mörk choklad med bacon, vi tycker det låter vidrigt, choklad ska ju vara söt.
Mörk choklad med havssalt, vi tycker det låter gott. Det finns ju havssalt nu fast i ljuschoklad.
Mörk chokad med chilli, den är trydligen helt okej, och det låter inte som att det är så farligt.
Mörk choklad med chilli och apelsin, vi tycker att det låter som en konstig kombination.
Mörk choklad med citron och ingefära, vi tycker att det låter konstigt, men inte omöjligt att äta.
Mörk choklad med tomat och havssalt, vi tycker det låter usch.

Vi tycker att mörk choklad och bacon låter värst, men mörkchoklad och havssalt är den som vi skulle kunnna tänka oss att äta, för den är ju som en som redan finns.

Vi frågar folk vilken som är den äckligaste eller konstigaste chokladen de har ätit, och fick all möjliga svar:

- Den jag glömt i bakfickan!
- Mörk choklad med lakris
- Torkade hallon i chokladen
- Marabou mjölkchoklad, säger Tobbe. Ingen håller med!!
- Jag brukar inte äta konstiga saker, säger Ester.

Nuförtiden tycks det populärt att blanda olika godissorter med choklad, gärna lakrits.

När vi testar så testar vi:  Plopp gott och blandat, Plopp djungelvrål, Fazer turkisk peppar, Garant hallon och mörk choklad, Fazer salmiak, Fazer tuttifrutti, Marabou darkmilk, Marabou fudge och havssalt.

Så här blev resultatet: 

1: Fazer Tutti Frutti 43 poäng
2: Plopp Gott och blandat 40 poäng
3: Marabou Fudge och havssalt 39 poäng
4: Plopp djungelvrål 31 poäng
5: Marabou darkmilk 24 poäng
6: Fazer turkisk peppar 20 poäng
7: Faxer salmiak 18 poäng
8: Garant Hallon mörk choklad 13 poäng

Hallon och mörk choklad var verkligen ingen succé, men Tutti Frutti kommer vi köpa igen.

Vår slutsats är att två goda saker blir inte automatiskt gott!

Läs artikeln på Porten    |    Till skoltidningen Porten