Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Kungsör, VIVA News:

Distansundervisning - Inne och ute

2020-05-15 / Mari-Anne Bengtsson

Distansundervisning i all ära, men det är också viktigt att få komma ut i friska luften och röra på sig en stund. Eleverna på barnskötarutbildningen och vård och omsorgscollage på Kunskapsporten VIVA i Kungsör har i veckan haft en del undervisning utomhus, vilket förstås har varit mycket uppskattat.

På gymnasieskolor och kommunala vuxenutbildningar runt om i landet har man nu under flera veckors tid, som blivit månader, upprätthållit undervisningen på distans med mer eller mindre skiftande resultat. Ungdomar vittnar om att man inte alltid har disciplin att gå in i möten, göra det man ska och att det ibland förekommer fusk, medan andra menar att de nu blir sedda och får större press på sig att göra klart sina uppgifter i kurserna. Hur resultatet i stort kommer att se ut får vi antagligen facit på först när Coronapandemien är över.

På den kommunala vuxenutbildningen på Kunskapsporten VIVA i Kungsör får eleverna på både barnskötarutbildningen och vård och omsorgscollage chansen att fysiskt träffa sina lärare utomhus, eftersom dessa utbildningar också kräver praktiska uppgifter. Det kan t ex handla om att konstruera lekar och berätta sagor för förskolebarn, men eftersom förskolebarn är i avsaknad pga spöket Corona, så fick eleverna just denna dag själva agera ungar.

Eleverna hade roligt en stund och uppskattade att få komma bort ifrån datorn och röra på sig ute i det fria. Det är ju också viktigt att man inte tappar bort i dessa tider, hur viktigt det är med frisk luft för kropp och själ...

 

Läs artikeln på VIVA News    |    Till skoltidningen VIVA News