Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Linköping, Tall-joxen:

Dödvatten

2021-05-17 / Ida

Boktitel: Dödvatten genre: skräck författare: Lena Ollmark

Vera kom till ett behandlingshem efter hennes mamma dog. Det började en tjej som heter Max och alla ville vara med henne för att hon var känd. Dom blev väldigt bra vänner på behandlingshemmet när dom fick lära sig mer om varandra. Varje sommar åkte Vera till moster Malin bara under lovet, men Max frågade om hon ville åka till Saltöga och bo hos henne under lovet istället. Det hände konstiga saker i huset. Sen skulle hon bo där men föräldrarna gillar inte Vera.

Huvudpersonen heter Vera och hon har inga föräldrar så hon bor på behandlingshem. Jag känner ett budskap att Vera blir anklagad för saker hon inte har gjort och alla är emot henne. Jag fick en känsla att jag var i boken och att jag var Vera vid många tillfällen.

Det blev spännande att läsa när man hade kommit in i boken en stund. Jag kände inte så mycket skräck men andra kan tycka att den har mycket skräck. Andra personer kanske hittar skräcken mer men jag känner ingen skräck och bara en pirrig känsla. Jag får bilder på en fin sommardag vid vattnet men vattnet är så mörkt att det är svart. Jag ser också den mörka korridoren.

Läs artikeln på Tall-joxen    |    Till skoltidningen Tall-joxen