Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Linköping, Tall-joxen:

Fram för större Gympasal i skolan

2019-10-18 / Nico

Jag tror verkligen att det skulle va bra med större gympasal i skolan. Jag bor i tallboda och vi har precis byggt en ny mellanstadieskola . Det är väldigt fin skola fast den har en otroligt liten gympasal .

Skolan har kostat flera miljoner kronor . Fast en del av pengarna gick till onödiga saker som hoppstyltor osv. Fast dem har inte lagt ner en krona på en bra gympasal .


Då sitter ni säkert och tänker det är väl dyrt med gympasal ? Ja fast man krockade väldigt mycket med varandra för det är så trångt och man blir inte heller så pigg efter gympan. Så lite mer pengar kan dem ändå lägga ner på gympasal Vi kan inte prestera lika bra på proven om vi inte får röra oss .

På vår lågstadieskola som är byggd runt 1950 -1975 finns det en gympasal där hela skolan får plats. Fast på den här finns det en skylt där det står att det får inte vistas mer än 150 personer i denna lokal och vi är mer 150 elever på skolan . Jag är säker på att vi kommer va mycket piggare om vi bara får en lite större gympasal .

Läs artikeln på Tall-joxen    |    Till skoltidningen Tall-joxen