Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Linköping, Tall-joxen:

Gengången

2021-05-08 / Olivia

Gengången handlar om en tjej som hette Ellinor. Hon var en vecka hos sin mormor och en av de dagarna var de på en loppis. Hon hittade ett skrin. Tanten som gav skrinet till Ellinor, tog tag i Ellinors hand och sa ” Den är gratis för rätt person…”. Senare blir skrinet mer och mer hemlighetsfullt och nästan lite läskigt. Ellinor träffade även en kille som hette Oliver. De försökte tillsammans ta reda på så mycket som möjligt om skrinet. Oliver och Ellinor känner att dem är mer än bara vänner, så kemin mellan dem finns…

Bokens budskap tycker jag är ganska tydligt. Jag tror att bokens budskap är att man ska lyssna på hur en och samma historia är från två personer, att inte döma innan man vet exakt vad som hänt. Det är väldigt viktigt. Annars kanske folk tror saker om en som inte är sanna, bara för att de inte hört hur det var utifrån ditt perspektiv.

Jag skulle rekommendera denna bok till någon som gillar skräck, hemlighetsfulla mysterium och spänning. Jag tyckte att denna bok var bra för att författaren gestaltar mycket, vilket gör saker lättare att förstå. Man tröttnade heller inte på att läsa, utan man ville oftast bara läsa mer och mer. Som i alla andra böcker så är även vissa kapitel i denna bok tråkigare än andra, men överlag tycker jag att boken är superbra!

Läs artikeln på Tall-joxen    |    Till skoltidningen Tall-joxen