Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Linköping, Tall-joxen:

Pistolen

2021-05-16 / Ellinora

Författare: Bali Rai genre: spänning Denna boken handlar om Jonas och hans två kompisar, Binny och Kamal. En dag hittar Jonas en pistol och bestämmer sig för att behålla den. Det var ett misstag för att Kamal börjar förändras. Han får låna pistolen av Jonas men vägrar lämna tillbaka den. Kamal börjar med olika brottsligheter och tappar kontrollen. Han börjar använda pistolen till att vinna respekt och Jonnas och Binny förstår att dom måste göra något.

Jonas är huvudpersonen i denna bok “pistolen” och han bor i ett område som det finns många gäng i och han vet aldrig om och när han blir påhoppad. Han är en tuff kille men bryr sig om sina nära. Han har en lillasyster som man märker i slutet av boken betyder mycket för honom.

Jag tycker inte boken riktigt har något budskap men man lär sig om hur det kan gå fel och att man ska ta kontakt med polisen eller någon vuxen på direkten. Man kan sätta sig in i Jonas upplevelse och hur han känner just då. Jag tycker att författaren har gjort det bra och roligare att läsa då.

Min upplevelse i läsningen var bra. Jag tycker att början och handlingen var bra men slutet var sådär. Slutet slutade där man vill läsa vidare. Jag tror dock att det finns en fortsättning som jag gärna skulle läsa. Jag undrar hur det går i fortsättningen av berättelsen och hur det gå i deras stad. Jag får bilder i huvudet av personerna och gatorna dom befinner sig på. Jag får också bilder på Jonas rum och lägenhet och det gör att läsningen blir mer spännande och att man lever sig in i boken.

Läs artikeln på Tall-joxen    |    Till skoltidningen Tall-joxen