Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Norrköping, Lärkan:

                                       Fotograf Linnea Nyman 

2017-02-10 / Edvin Hansson

Linnea är en 16-årig tjej från Norrköping. Hon gillar att vara social på sociala nätverk. Hon tycker även om att kolla på serier och filmer. Linnea har en stor kärlek till Östersund och hennes genuina fotointresse passar utmärkt ihop med Östersunds miljö.  


Linnea har ett stort intresse för foto och hon har sedan 7-års ålder alltid varit intresserad av att fota olika naturbilder. Linnea tycker att det är ett bra och intressant sätt att kommunicera på. En bild har oftast ett dolt budskap och den förmedlar mycket känslor och tankar.

-Oftast har bilden även en historia och det tycker jag är som ett mysterium.
Det är intressant att forska i bilder och fördjupa sig i motivet i bilden.
-Vad händer i bilden? Varför gråter mannen i bilden och varför är kvinnan ensam?
En bild säger mer än tusen ord.

Linneas fotointresse blev allt större och större och för några år sedan bestämde hon sig för att köpa sig en egen systemkamera, en Canon EOS 1200D.
Linnea hade ingen speciell insperationskälla, det fördes naturligt för henne att börja fota och hon fick först och främst influenser från instagram och facebook, men även från reklam och tv.

Varför valde du medieinriktningen?
-Att välja media var en självklarhet för mig, jag har alltid tyckt om att fota och att få en chans att jobba vidare med bilder kändes som en stor möjlighet för mig, även en möjlighet för att kunna utveckla mina kunskaper inom området.


Linnea har alltid älskat Östersund. En förtjusande stad med många gamla byggnader. En intressant stad med många tilltalande sevärdheter.
-De låga takåsarna, dem gamla byggnaderna och de mysiga gatorna tillför en extraordinär stämning till staden.

Många intresserar sig av storsjöodjuret, det är en sevärdhet som lockar till sig många turister och de flesta åker till staden med hopp om att få se odjuret. Frågan är om storsjöodjuret bara är en skröna eller en myt.
-Storsjöodjuret är en myt, det är bara “trams” och påhittat. Jag har aldrig trott på det övernaturliga.    


Serier är något som tar upp en stor del av Linneas liv. Hon följer alla möjliga serier och det spelar ingen roll om de är bra eller dåliga. Huvudgenrer: Drama, skräck och fantasy.
-Jag tittar på de serier som är uppskattade av andra och speciellt de som är nyutgivna.

För andra människor är det själva uppföljare faktorn som är det centrala, vetskapen om att det kommer en till serie och nya avsnitt varje vecka.
-För mig har det aldrig haft någon betydelse, jag vill bara ha någonting att se på.

Det är även vanligt att man blir intresserad av en specifik karaktär eller en intressant handling, att man lever sig in i en annan värld och drömmer sig bort.
-Jag har aldrig fastnat extra för en karaktär och handlingarna har aldrig intresserat mig.

Vilka serier har du fastnat mest för genom åren?
-Pretty little liars, Teen wolf, the O.C och SKAM!


Linnea är en person som har mycket drivkraft och hennes mål är att få jobba inom media. Drömyrket för Linnea skulle vara att få arbeta med reklam och att få utföra arbetsprocessen från början till slut. Linneas huvudmål i livet är att få en framgångsrik och lyckosam karriär i reklamvärlden.

Läs artikeln på Lärkan    |    Till skoltidningen Lärkan