Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Norrköping, Lärkan:

Halvars populäraste glass: Fizzydizzy

2017-04-26 / Linnéa Nyman, Edvin Hansson

Nu är det vår igen och Halvars har öppnat för säsongen. Återigen så har det kommit nya spännande glassmaker på Halvars. Men sorgligt nog så försvinner det ju då många andra smaker för att göra plats för de nya.

Det har nu kommit glassnyheter på Halvars. Det är sex nya kulglassmaker och en ny mjukglassmak som tillkommit till årets meny. Årets glassnyheter är Kolahavssalt, Chokladcookie, Fizzy-dizzy, Litchi-körsbärsblom, Trippelchoklad och Hasselnöt. Det är många nya spännande smaker. Den nya mjukglassen med smak av päron är en favorit för många mjukglassälskare, en av dem är Eva-Britt Hallner.
-Jag gillar verkligen päronsmaken, jag älskar den glassen.


En populär nyhet bland de nya glassmakerna är Fizzydizzy. Den är mycket eftertraktad av många glassälskare. En av anledningarna till detta kan vara att det är en smak som är uppkommen efter en av de mest populära godisarna i Sverige.


De flesta kunder som besöker glassbaren är överens om att det är ett bra utbud av glassmaker. Baren tar även hänsyn till olika typer av allergier. Sorbetglassen är ett populärt val för laktosintoleranta och det finns även en omtyckt vaniljglass utan laktos. Detta ger fler glasssugna kunder som väljer att äta glass på Halvars en varm sommardag. Det gör även att fler och fler kunder återvänder för att få en glassupplevelse.


Saknade favoriter bland de borttagna smakerna är bland annat vitchoklad och även punschrussin.

-Jag är djupt sorgsen över att min favoritsmak punschrussin, den glassen som har varit det mest självklara valet, har försvunnit. Den glassen påminde om både min barndom och sommaren, säger, Kjell Johansson.


Ett förslag från en av årets kunder är att man ska utöka utbudet.
-Man skulle kunna sälja varm choklad och tilltugg på vintern.

Det skulle kunna vara uppskattat av elever på skolan som vill ta en fika eller värma sig en kall vinterdag.

Läs artikeln på Lärkan    |    Till skoltidningen Lärkan