Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Norrköping, Lärkan:

Hur gott är egentligen rå fisk?

2017-04-05 / Albin Willner, Olivia Lindecrantz

Kokt rundkornigt ris som ofta kombineras med rå eller tillagad fisk kan för många låta ganska motbjudande men i själva verket är det väldigt omtyckt. Sushi har på senaste tiden blivit väldigt populärt, men hur är det på skolan

Majoriteten tycker väldigt mycket om sushi och har gjort det ett bra tag. Att äta med pinnar kan vara svårt för många men vi tycker att det är förvånansvärt många som gör även det. Mats Tinnervall är däremot inte ett så stort fan av att äta med pinnar.

- Jag får in alldeles för stora bitar i munnen när jag äter med pinnar, det är därför jag föredrar att äta med kniv och gaffel så jag kan dela biten lite smidigare.

Trebarnsmamman Karin delar däremot inte samma åsikt som Mats.

- Ja, jag äter med pinnar som även resten av familjen gör. Jag tycker att det hör till hela grejen med sushi.


Sushi Yama på Drottninggatan verkar vara favoritrestaurangen för många. Vi ställde dessa människor frågan om varför just de gillar denna restaurangen, Marie Lindecrantz gav oss ett bestämt svar.

- Jag tycker Sushi Yama är en fräsch restaurang, de har trevlig personal och framförallt god sushi.

Åsa Nilsson var dock inte riktigt lika förtjust i Sushi Yama som Marie.

- Det må vara fräscht där inne men inte är det mysigt, var man än kollar så är färgen vit framträdande. Sushin duger väl men absolut ingen favorit, tycker även att det är väldigt dyrt.      


Oishu sushi ligger på Sankt Persgatan 75 och är även en favoritrestaurang för många, vi valde därför att ställa dessa människor samma frågor som ovanstående.

Vi träffade en kille vid namn Andreas Källström, han var inte så förtjust i att bli intervjuad men han gav oss ett tydligt svar.  

- Jag tycker restaurangen är mysig och deras sushi är god och upplägget är fint. Det ligger centralt och det är lätt tillgängligt med parkering utanför, vilket leder till att jag smidigt kan svänga förbi där.


Sista ordet om sushi i Norrköping är inte sagt, inom kort kommer ni kunna läsa om den stora sushi kampen. Sushi Yama vs Oishu Sushi.

 

Läs artikeln på Lärkan    |    Till skoltidningen Lärkan