Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Norrköping, Lärkan:

Lärkan ger dig höstlovstips

2019-10-25 / Xander Jennerström

Höstlovet är på väg, och många av er vet kanske inte vad ni ska göra under ledigheten. Här kommer några tips om vad ni kan hitta på under Halloween-veckan.


En promenad runt Strömmen är aldrig fel. Njut av luften och vattnets skådespel samtidigt som du lyssnar på en pod eller musik i telefonen. Du kan också ta med en eller flera kompisar, då blir det säkert flera gånger roligare, och ni tänker inte ens på hur långt ni går.


Om du har tänkt resa någonstans runt Halloween, så kan spökvandringen i Gamla Stan i Stockholm vara ett intressant event. 90 minuter av rundvandring i en mörk gammal stad där du får höra flera legender om området. På tal om vandringar så kan “Deckarvandring i Emelie Schepps fotspår” vara spännande, och mycket billigare eftersom det är här i Norrköping. Du blir guidad genom mörka gränder och längs mordplatser vid Motala Ström för att lära känna platserna i stadens unika industrilandskap och historia.


Känner du för en innekväll, kan du läsa en deckare medan höstregnet smattrar på fönstret. Det skulle vara passande med en som utspelar sig i Norrköping. Eller varför inte ett biobesök? Quick, Joker, Tills Frank skiljer oss åt, och Toy Story 4 är några av de stora sevärda filmerna som går just nu.


Gå in på något mysigt fik med dina kompisar, eller baka hemma. När det blir kallare ute så blir det allt mysigare med fika inne i vardagsrummet eller på ett litet café. Chokladmuffins och kanelbullar är populära favoriter att baka vid den här tiden på året.


Har du inte varit där tidigare så kan VR-stugan vid Södertull vara något att ta en titt på. Där finns det flera olika spännande spel och vr-upplevelser. Ett spel jag skulle rekommendera är Super Hot. Super Hot är den enda shootern där tiden bara rör sig när du rör dig, vilket gör det till ett sorts pussel- och actionspel. Vissa säger till och med att det är den mest innovativa shootern de har spelat på åratal. 

 

Njut av höstlovet.

Läs artikeln på Lärkan    |    Till skoltidningen Lärkan