Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Norrköping, Lärkan:

Mer mättande mackor i cafet, tack!

2019-09-30 / Sanna Vähäkangas, Fredrika Sederholm

Känner du dig inte tillräcklig? Känner du att du strävar efter något mer? Vi kan förklara dina känslor i två ord: currymackorna försvann.

I ett års tid har vi på De Geergymnasiet levt i misär. På grund av skolans brist på curry har eleverna tappat sin glöd. Därför efterlyser vi currymackorna! Jag menar vad är ens De Geergymnasiet utan curryn, utan glöden, utan lyckan. Ingenting. Ett tomt skal utan kärlek. 


Lottie som är skolans cafeansvarig menar att currymackorna var den populäraste mackan alla läsår. Mackorna uppfyller nämligen alla krav från elever och lärare: de är nyttiga, goda och mättande.


Currymackorna tar lika lång tid att göra som vilken annan macka som helst och kostnaden blir densamma. Många beundrade currymackan för dess unika smak jämfört med resten av utbudet i cafet. 

- Det är inte bara sallad utan det blir mer av en variation, säger Lottie om de berömda mackorna.


I vårintervju med elever från trean beskrivs den stora besvikelsen om missödet. När currymackorna försvann blev eleverna väldigt besvikna, många elever vet inte ens varför de inte säljs mer. En elev berättar hur currymackan inte ens kan jämföras med andra mackor i cafet. 

- Det finns ingen annan macka som kan ge samma mättnad som currymackan.

 

Orsaken till att currymackan togs bort är ananasallergi på skolan. Den curryröran som cafet köper in innehåller ananasbitar. Förut fanns det ett alternativ utan ananas i röran men den valmöjligheten finns inte längre att köpa in säger Lottie.


Om det inte är möjligt för De Geer att ta in currymackorna igen, så behöver vi en ny lösning snabbt! Ett förslag som uppkom i intervjun var skagenmackor. 

- Min favoritmacka är egentligen skagen, det hade varit en dröm som går i uppfyllelse om cafet skulle ta in dem. 

Så sammanfattningsvis behöver vi en mer mättande macka för att hålla eleverna lyckliga. Så snälla cafet, ta in skagen eller ta tillbaks curryn!

Läs artikeln på Lärkan    |    Till skoltidningen Lärkan