Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Norrköping, Lärkan:

Olivia med hjärtat för dansen

2017-02-10 / Kajsa Johansson

Olivia dansar discodans på elitnivå. Dans har varit ett stort intresse för Olivia i många år. Med sin dansgrupp från Dansakademin så vann de SM i somras i hemstaden Norrköping. Nu i sommar så väntar nya äventyr när de ska åka iväg på VM  

- Det är ju så kul med gemenskapen, man blir peppad och inspirerad av varandra. Och om man verkligen brinner för något och är villig att satsa så är chansen större att man kan lyckas.

Dansen har varit ett stort intresse för Olivia i 10 år. Hon började dansa vid sex års ålder, men då var det barndans som gällde. Det fick upp Olivias intresse för dans och gjorde även att hon höll på med det ytterligare i några år. 

Vid ungefär nio års ålder så började hon att spela handboll samtidigt som hon höll på med dansen. Men efter ett tag så var hon tvungen att göra det svåra valet med att välja mellan dansen och handbollen. 

      -Jag gillade båda mycket, men var tvungen att välja för att jag hade inte tid att träna båda.

Hon valde att ta en paus från dansen och fortsatte med handbollen. Men efter ett år så insåg hon hur mycket hon saknade dansen och började att tävlingsdansa discodans. 

Nu några år senare så tävlingsdansar hon fortfarande discodans men dessutom på elitnivå.

Olivia berättar att discodansen inte riktigt ser ut på samma sätt som det  har gjort tidigare. Det är alltså inte 80-talskläder, blinkande golv i olika färger eller discokulor.

       - Man tror nog att discodansen ser ut som det gör för John Travolta i filmen “Saturday Night Fever”, men det är typ motsatsen. Det är ju mer av utmärkande dräkter och smink, fartfyllt och energisk danstakt till koreografi. Dräkterna kan påminna lite om hur de ser ut på karnevaler.

 

Olivias mål inom dansen är att hon vill medverka i mer internationella tävlingar. Ett nytt äventyr börjar redan i sommar när Olivia ska åka iväg på VM tillsammans med sin dansgrupp. 

    - Det ska bli spännande och få tävla i internationella tävlingar. Bara att få åka iväg med gruppen igen blir en spännande och rolig upplevelse.

Musik är ett annat stort intresse för Olivia. Från fyran till nian i både mellanstadiet och högstadiet har Olivia gått i musikklass. Hon har alltid varit intresserad av musik så när en musikinriktning var ett ett alternativ i början av mellanstadiet så var det självklart att hon skulle ansöka till det. Utöver sången så fick man även välja ett instrument och Olivia valde att spela Saxofon som hon har spelat fram tills hon slutade för något år sedan.

Hon ser även ett samband mellan sina två favorit intressen.

    - Det kan nog vara till en fördel att vara lite musikalisk i dansen. Det är klart att det underlättar med takten och rytmen.

Olivia är en glad och positiv tjej som älskar varma sommarkvällar och att umgås med familj och vänner. Hon har även beskrivit sig själv som en ganska sällskapssjuk person.

     - Jag uppskattar verkligen att bara umgås med vänner och se på film eller sitta ute och bara prata en sommarkväll. Läs artikeln på Lärkan    |    Till skoltidningen Lärkan