Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Norrköping, Lärkan:

Sushi Yama vs Oishi Sushi 

2017-04-28 / Albin Willner, Olivia Lindecrantz

Ifall ni har läst våran förra artikel om sushi så stod det ganska klart att det var Sushi Yama och Oishu sushi som var de två populäraste restaurangerna. Därför har vi bestämt oss för att jämföra dessa till punkt och pricka och detta resulterade med “den stora sushikampen”. 

Vilken av dessa restauranger har den mest tilltalande sushin? Vilken har mysigast inredning? Vilken restaurang väcker bäst känsla? Vilken ligger på det smidigaste stället? Samt vilken restaurang som har det trevligaste bemötandet. Det är dessa fem frågor som vi kommer att utgå ifrån i våran utredning.       


När det kommer till utseende på sushin så är vi enade om att Sushi Yama segrar. Vi tycker att utseendet inte skiljer sig alls mycket från dessa två restauranger men Sushi Yama har alltid det fräschaste på menyn. När vi skriver om känslan så syftar vi på vilken typ av mys-faktor som sprids inuti restaurangen. Vi båda två kom överens om att Oishi Sushi är mysigare än det färglösa Sushi Yama som tyvärr inte faller oss i smaken. Efter två ronder ligger det nu lika mellan de två restaurangerna.


“Sushi som sushi” tänker många, har dessa människor rätt är frågan? Vi är enade om att båda restaurangerna är goda men det är återigen Oishi Sushi som tar hem denna ronden. Sushi Yama ligger dock enligt oss på ett bättre ställe då det ofta är välbefolkat runt omkring. Restaurangen ligger på Norrköpings “huvudgata” och är därför bättre placerad enligt oss. Då står det 2-2 i kampen, och den sista ronden handlar om vilken restaurang som har bäst bemötande. Vi anser att båda restaurangerna har bra och trevlig personal så detta lär bli det tuffaste valet under denna artikel. Den sista ronden går till…  Oishi Sushi.


Denna undersökning har varit mycket jämnare än vad vi trodde. Båda restaurangerna är enligt oss väldigt bra och trevliga men det var ändå Oishi Sushi som drog det längsta strået i stacken. Restaurangen har numera blivit våran personliga favorit och vi rekommenderar den starkt till alla som tycker om eller är sugna på att prova på sushi. Bra sushi samt bra service kan ingen säga något ont om, det är just därför denna underbara restaurang vinner denna undersökning.

 

Läs artikeln på Lärkan    |    Till skoltidningen Lärkan