Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Sigtuna, What´s Happening Arlanda:

Nya möbler i ljusgården

2016-03-17 / Haarien Muhammed Amin

Undrar du vad som händer med möblerna i ljusgården? Du kanske också undrar vad som har hänt med de gamla möblerna vi hade förra läsåret.What´s happening Arlanda har intervjuat rektor Andreas Eriksson för att få ta reda på vad det är som händer med möblerna i ljusgården.

Vad hände med möblerna skolan hade förra läsåret?

 - Möblerna byttes ut under sommaren.  För att de behövde renovering. 

Detta var vaktmästarens val eftersom att de började bli riktigt slitna. Det nådde till den nivån då det inte längre går att fixa möblerna, säger Andras.

Kommer möblerna att renoveras?

- De kommer inte att renoveras. De ska slängas. Skolledningen har för avsigt att låta elever vara med och bestämma hur det ska se ut i ljusgården, säger Andreas.

Kommer möblerna som ni flyttade till ljusgården från tysta-rummet ersätta de slitna möblerna ni ska slänga?

 - Möblerna som står där nu är inte permanenta. De står bara där under tiden. Vaktmästaren ställde möblerna där för att vi elever ska ha någonstans att sitta under tiden.

Hur lång tid kommer detta att ta?

 - Skolledningen har varit dålig på att informera eleverna på skolan om vad som ska göras med ljusgården, och hur lång tid detta kan ta, eftersom att de fortfarande inte beställt allting ännu.

 Vi vill hitta möbler som man kan sitta och studera vid och samtidigt kunna slappa i om man har rast. De gamla möblerna gick inte att sitta i och studera, då de var för stora.

- Jag hoppas de nya möblerna kommer i vår, säger Andreas.

 Vad händer med ”Tysta rummet”?

- Tysta rummet har ett nytt syfte nu. Det har blivit till ett konferens rum och samtidigt ett rum där FN-föreningen kan ha sina möten. Man kan boka det rummet om man vill ha ett möte.
 

Varför har det tagit så lång tid att beställa nya möbler?

- Att köpa in bord och stolar till ljusgården kostar mellan 300 000 och 400 000 kronor. Så det är  rätt så dyra val att göra. Det är därför det tagit så lång tid, säger Andreas.
Men det kommer förhoppningsvis nya fina möbler under vårterminen.

 

 

 

Läs artikeln på What´s Happening Arlanda    |    Till skoltidningen What´s Happening Arlanda