Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Stockholm, Steriksnytt:

Höjdpunkterna i Stockholm under vintern

2018-12-04 / Saga Persson

Stortorgets julmarknad.

Julen närmar sig och Stockholm har mycket att erbjuda. Bocka av dina julklappsköp och önskelistor och gå på någon utav de mysiga julmarknaderna i stan till doften av pepparkakor, lussebullar, glögg och varmchoklad och njut av den underbara julstämningen. Eller varför inte åka på en ljustur runt om i Stockholm och se de förtjusande juldekorationerna som lyser upp Stockholm varje år under juletid. Här kan du läsa om några höjdpunkter som äger rum i Stockholm under julen!

Stortorgets julmarknad

Stockholms äldsta julmarknad, på Stortorget i Gamla stan, är en tradition för många. Marknaden har hållits på samma plats sedan år 1915 och har sin grund i de medeltida marknaderna i Stockholm. Varje år tänds den stora julgranen på torget när julmarknaden börjar. Där kan du hitta 41 stycken röda bodar som säljer allt från glögg, ostar, karameller och  julkorvar till hantverk, keramik, konstsmide och mycket mer av hög svensk kvalitet. Varför inte gå du också och få den där alldeles speciella julkänslan och samtidigt bocka av dina julklappsköp. Marknaden har öppet varje dag från den 24:e november till den 23:e december mellan klockan 11-18 med fri entré. Passa på och missa inte tillfället till att köpa de perfekta julklapparna eller den goda maten till julbordet.

Ljustur i Stockholm
Åk på ett två timmars juläventyr med buss runt om i våran vackra huvudstad Stockholm. Där kan du titta på allt från lysande änglar vid Centralen till ståtliga älgar vid Nybroviken och mycket, mycket mer. Under långbussturen får du se vackra utsikter i vår förtjusande huvudstad medan en guide berättar roliga berättelser och historier om platserna. Vid ett tillfälle under turens gång så stannar du på stans vackraste utsiktsplats – Fjällgatan, där du kan titta ut över den underbara vyn på det julupplysta Stockholm med en kopp glögg för att värma dig. Premiären för detta juliga äventyr är den 1 december och kostar 320 kr. Boka på ourwaystour.com och följ med på en mysig och upplevelserik tur runt om i Stockholm!

Skridskoåkning i Kungsträdgården
Kungsträdgården eller Kungsan som det också kallas, är Stockholms mest centrala park med rötter från 1400-talet. Det är en perfekt plats för evenemang såsom konserter, konstutställningar, festivaler, idrottsevenemang och mycket mer. Under vintertid så anses en skridskotur mitt i city som ett absolut måste för många. Med härlig musik, vackra ljusslingor och en mysig  känsla är detta den perfekta aktiviteten. Dra dit med några kompisar, partner eller familjen och åk på en härlig tur, ni kommer inte att ångra er! Du kan hyra skridskor och hjälm där billigt: 70 kr/h för personer över 19 år och 30 kr/h för barn, annars är det gratis att åka om du har egna skridskor. Du kan även få hjälp med att slipa skidskorna om det behövs. Skridskobanan är öppen under 10 november 2018 till 3 mars 2019, mellan kl. 09:00-21:00 under vardagar och mellan kl. 10:00-21:00 under helger. (OBS! Uthyrningen har endast stängt på julafton 24/12).

Läs artikeln på Steriksnytt    |    Till skoltidningen Steriksnytt