Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Stockholm, Steriksnytt:

Top 5 modetrender som har gjort comeback

2018-04-16 / Daniel Ekedahl

Man kan tycka att folk klädde sig märkligt på 80 och 90-talet. Men om man kollar sig omkring så är 2018 fylld av trender som har gjort comeback. I den här listan tar vi upp top 5 trender från 90-talet som är populärt idag. 

 • Läderjackan
 •  

  Läderjackan är ett mycket dyrt plagg men trots detta otroligt populärt. Populariteten beror på att jackan anses passa alla. Håller man utkik kan man se minst en person om dagen ha en läderjacka på sig. Dessutom går det att hitta billigare om du vill ha en i fake-läder.  
  https://pixabay.com/sv/mode-h%C3%A5r-jacka-skinnjacka-mannen-1866572/


          2. Mom jeans


  Dessa jeans har exploderat i popularitet. De är enkla och minimalistiska och går bra ihop med mycket du redan har i garderoben. Under 90-talet fanns dessa typer av jeans inte i så många butiker. Idag kan du hitta ett liknande på nästan varje känd modebutik. 

  https://www.shutterstock.com/sv/image-photo/hipster-girl-wearing-blank-gray-tshirt-602669993irgwc=1&utm_medium=Affiliate&utm_campaign=Hans%20Braxmeier%20und%20Simon%20Steinberger%20GbR&utm_source=44814&utm_term
          3.  Runda glasögon

   

  Man kan undra varför runda glasögon har växt under den senaste tiden. Detta beror på att de är billiga och att många kändisar så so Justin Bieber har lagt upp bilder med dessa på. De ser snygga ut och finns i många färgkombinationer, gula, rosa, röda och svarta.  

  https://pixabay.com/sv/photos/eye%20glasses/
          4. Jeans Jacka

   

  Samma koncept med denna som med läderjackan förutom att den är mycket billigare. En klassisk jacka som passar de flesta. Jeansjackan går även att kombinera med hur många andra plagg som helst och ändå ser riktigt snygg ut. 

  https://pixabay.com/sv/bl%C3%A5-denim-jacka-kl%C3%A4der-mode-v%C3%A4ska-2564660/
          5. Neon färgade kläder

   

  Att ha en tröja som är färgglad är typiskt 90-tal. Men även nu för tiden har detta blivit populärt. Denna tröja kan vara svårare att matcha med andra kläder, men det funkar oftast om resten av plaggen är mörkare i färgen vilket framhäver de ljusa färgen.

  https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Davie_Street_Party_2016_(28645317965).jpg
  Läs artikeln på Steriksnytt    |    Till skoltidningen Steriksnytt