Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Stockholm, Steriksnytt:

Viktor Belfort går i pension efter knockoutförlusten

2018-05-14 / Simon Mårtensson

I lördags under UFC 224 så vann Lyoto Machida över Vitor Belfort via knockout i första ronden. Efter matchen lämnade Vitor belfort handskarna i buren och avslöjade sitt beslut att gå i pension från sporten efter att ha tävlat i 20 år.

ViKtor belfort är en av MMAs största legender. Han tävlat i sporten enda sen den skapades och har mött alla de bästa fighters genom alla generationer. Tyvärr är Vitor ett exempel på någon som borde gått i pension tidigare än vad han gjorde. I slutet  av hans karriär var han gammal och kunde inte ta slag på samma sätt han en gång kunde. Det var inte förens nu, 41 år  han bestämde sig för att hänga upp handskarna.

I helgen mötte han en annan legend i Brasilien och han hade sagt innan att den här matchen skulle vara hans sista. Tyvärr så blev han knockad brutalt av en spark i första ronden.

Efter han vaknat till så hade han ett tal i micken då han tackade alla fans och alla i publiken för att dom tittat på honom genom åren och sen la han sina handskar i mitten av buren. Det kanske inte är den fight man vill gå i pension efter, men han kommer inte vara ihågkommen för sin sista match!

Källa: https://www.mmafighting.com/

Läs artikeln på Steriksnytt    |    Till skoltidningen Steriksnytt