Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Hoppa säck, springa, paddla och mycket annat i 2017-års upplaga av Albystafetten

2017-06-13 / Jonas Åhlund

Så är då också Albystafetten avgjord. Vädret kunde kanske varit något mer givmilt men vad gör väl det en dag som denna.

Strandarens reporter var på plats när mellanstadiets stafett avgjordes och det var minsann fart och fläkt som präglade tillställningen. När sista lag passerat målgången kunde det konstateras att resultatet blev:

1: 6C
2: 6B
3: 6A
4: 5A
5: 4B
6: 5B
7: 5C
8: 4A
9: 4C

Därefter var det dags för högstadieklasserna att göra upp om vilken klass som kunde ta sig runt banan snabbare än någon annan.

Årets stafett för både mellan- och högstadiet bestod av 20 grenar. Det var exempelvis löpning, orientering, tankenötter, äta mariekex och vissla, paddling, säckhoppning, kastgren, frisbeegolf och spika i en spik så snabbt som möjligt.

Om det var fart och fläkt när mellanstadiet gjorde upp så skruvades tempot upp än mer när det var dags för högstadiet. Deltagarna for fram som skottspolar och, utan att med säkerhet veta om det stämmer, så bör årets stafett ha fått en jämförelsevis mycket snabb segertid.
Nåja, hur det gick det? Resultalistan blev som följer även om tvåorna i mål hade vissa symnpukter på att segerlaget kanske inte följt regeln om att springa gemensamt in i mål, till punkt och pricka. Nåja, resultatet blev så här:

1. 9:2
2. 9:3
3. 8:2
4: 9:1
5: 7:1
6: 8:1
7: 8:3
8. 7:3
9: 7:2

Nu ser vi fram emot skolavslutning om två dagar och efter sommarlovet börjar förberedelserna inför 2018-års upplaga av Albystaffeten!

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren