Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Många döda under Travis Scott och Drakes konsert på Astroworld

2021-11-07 / Adam Norgren

Rapparen Travis Scott och Drake hade en konsert på festivalen Astroworld tidigare i veckan. Denna konsert hölls i Houston i Texas och den var slutsåld med ungefär 50000 människor i publiken.

Under en av låtarna började det trängas mycket i publiken på grund av många olika “moshpits” och folk som försökte ta sig närmare scenen. Detta ledde till att många personer klämdes och flera hundra skadades. Åtta personer dog i olyckan och ett av offren var bara 14 år gammal.

Travis har fått väldigt mycket kritik eftersom han inte försökte stoppa fansen som inte brydde sig om de personer som låg skadade eller till och med döda runt omkring dem.

I en video kan man se att två personer blir återupplivade medan fansen runt omkring bara fortsätter dansa och sjunga till låtarna. Enligt några rapporter blev en medvetslös kille “crowd-surfad” av publiken fram till scenen och Travis Scott bad tydligen endast ordningsvakterna att få ut honom. Killen blev sedan buren av ordningsvakter ut ur festivalen och dog senare av hjärtstopp orsakat av att bli klämd bland folkmassorna. I en video släppt av TMZ kan man även se en ambulansgolfbil som försöker ta sig fram till många skadade men publiken vägrar att flytta på sig och fortsätter istället dansa och sjunga.

Källor: USA Today, BBC, TMZ och Hollywoodreporter.

 

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren