Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Mitt avlsutningstal

2022-06-03 / Carl Bennett

Många som går här i Strandskolan har bott i Tyresö hela livet och gått i skolan sen sex års, inte jag. Jag kom till Strandskolan efter jag flyttat från Täby i 3:an, jag kände direkt att jag passade in bland alla andra elever men inte lärarna. Första veckan kastade jag en sten i ett fönster och sen dess har jag inte varit favoriten bland lärarna.

Jag kommer ihåg hur man var tvungen att gå ut varje rast och leka, jag kommer dessutom ihåg att vi hade ett litet rum och en stor låda lego som alla grabbar alltid brukade leka med.Jag saknar dom dagarna men jag är ändå glad att snart är allt slitande och pluggande över, tills gymnasiet iallafall.

När Covid-19 kom i 7:an drabbade det oss på skolor över hela världen väldigt hårt, hårt kanske inte är rätt ord jag tyckte det var väldigt skönt att få vara hemma och chilla om dagarna. Man vaknade fem minuter innan lektionen och satte bara på lektionen och gick och sov igen. Det var som en liten paus från skolan, som en slags paus på skolan fram till sommaren. Jag minns hur det närmade sig sommaren och det började bli varmare, jag och några kompisar satt på lektionen på mobilen och gick och badade istället för att sitta och lyssna på datorn hemma.

När jag skriver detta är det bara tre veckor kvar av skolan, sen är allt slut för oss 9:or här på strandskolan. Den här veckan ska vi till Gotland med klassen vilket ska bli kul och efter det är betygen satta, får hoppas att jag kommer in på mitt förstahandsval gymnasium. I tio långa år av grundskolan har man längtat tills att allt skulle vara över så man kunde få sprida sina vingar på ett sätt, man längtade fram till tonåren och nya tider. Jag kan inte säga att jag längtar tillbaka men något man saknar med dom yngre dagarna, ingen stress inga ansvar inget plugg. Men jag är fortfarande glad att grundskolan är över snart, jag är redo att gå vidare och styra mina vingar till ett nytt liv.

Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren