Nyheter från Sveriges alla skoltidningar på ett och samma ställe

Tyresö, Strandaren:

Sista måltiden

2017-06-14 / Jonas Åhlund

Så har då eleverna i årskurs nio haft sin avslutningslunch. Kökspersonalen hade som vanligt ordnat en riktigt välkomponerad och välsmakande meny.

Under cirka två timmars tid hölls avslutningstal från några av eleverna, lärare från lågstadietiden berättade gamla minnen från den tiden då det begav sig och övernattning på främmande ort kunde upplevas som dett absolut läskigaste som någonsin hänt i livet. Rektor höll tal som uppmanande till att alltid komma ihåg att följa sin egen väg och att det alltid finns alternativa vägar att ta i livet. Träslöjds-Mats och vaktmästare Hasse tog också tag i problemet som uppstod när bildspel skulle visas på storbildsskärmen. Problemet var helt enkelt att solen behagade lysa in ganska intensivt via takfönstrena. Handlingskraftiga som de är klättrade de helt sonika upp på taket och satte för fönstrena så var det problemet ur vägen. Lärarna i årskurs nio gjorde sedan sitt bästa för att avsluta tillställningen med sång och musik och efter det uppträdandet var nog de flesta glada att det hela var över. 

En stor eloge till eleverna i årskurs åtta som skötte serveringen. Nästa år är det er tur att bli uppassade så håll ut, er tid kommer.


Läs artikeln på Strandaren    |    Till skoltidningen Strandaren